Banorët e Patosit kanë tashmë akses në një shërbim më të mirë mjekësor në QSH-në e rehabilituar

Ekipi mjekësor i përbërë nga 12 mjekë familje dhe 41 infermierë ofron shërbim 24 orësh në qendrën shëndetësore të rindërtuar në përputhje me standardet më të fundit ndërkombëtare për kujdesin shëndetësor parësor. Qendra shëndetësore Patos u vizitua më 8 mars nga Kryeministri Edi Rama, Ambasadori i Zvicrës në Shqipëri Z. Adrian Maître, Ministrja e Shëndetësisë […]

MSHMS takim me ekspertët për Strategjinë e KSHP

Në 15 mars 2019 u zhvillua pranë Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale takimi konsultues “Analiza e situatës në Kujdesin Shëndetesor Parësor (KSHP)” në kuadrin e Hartimit të Strategjisë së KSHP-së nën drejtimin e Zv. Ministres së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Znj. Mira Rakacolli. Projekti Shëndet për të gjithë (HAP) po mbështet Grupin Teknik të […]

Ambasadori Maître viziton qendrat shëndetësore në Roskovec dhe Portëz

Ambasadori i Zvicrës në Shqipëri, Z. Adrian Maître, vizitoi në 16 janar 2019 dy qendra shëndetësore të kujdesit parësor në qarkun e Fierit, përkatesit në Roskovec dhe Portëz. Ambasadori Maître pa nga afër ambientet e QSH Roskovec, të ri-konstruktuara falë investimit të Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim përmes Projektit Shëndet për të Gjithë.  QSH Roskovec […]

Publikohet raporti i Studimit Demografik dhe Shëndetësor në Shqipëri

Në 12 dhjetor, Ditën e Mbulimit Universal Shëndetësor, u prezantua raporti i Studimit Demografik dhe Shëndetësor në Shqipëri (ADHS). Studimi ishte një bashkë-financim i Qeverisë Shqiptare, Ambasadës së Zvicrës (në vlerën 800,000 CHF përmes Projektit Shëndet për të Gjithë), organizatave të Kombeve të Bashkuara (UNFPA, UNICEF, UN Women) dhe u realizua nga Instituti i Statistikave dhe […]

Masteri Profesional në Menaxhim Shëndetësor: viti akademik 2018-2019

Masteri Profesional në Menaxhim Shëndetësor mirëpriti kohortën e dytë të studentëve. Masteri, i cili hapi dyert për herë të parë në tetor 2017, ofrohet nga bashkëpunimi i 2 universiteteve publike (Universiteti Mjekësor dhe Universiteti i Tiranës) dhe mbështetet nga Projekti Shëndet për të Gjithë i cili për vitin akademik 2018-2019 ofroi falas për studentët materialet […]

Takimi i Rrjetit të Organizatave të Pacientëve me Sëmundje Kronike

Më 22 nëntor u zhvillua në Dibër takimi i dytë me pacientë dhe aktorë lokalë ku u diskutuan sfidat dhe mangësitë në marrjen e shërbimit shëndetësor parësor dhe zbatimin e të drejtave të pacientëve në nivel lokal. Takimi i parë i Rrjetit u zhvillua në 31 tetor në Fier. Në takime morën pjesë 60 pjesëmarrës […]

Fushata PërSHËNDETje: një qasje praktike e promovimit të shëndetit

Gjatë muajit nëntor, fushata PërSHËNDETje ndaloi në 13 zona në qarkun Dibër. Që prej fazës së saj fillestare në qershor të këtij viti, fushata PërSHËNDETje është zbatuar në 27 zona. Sëmundjet kronike jo-infektive (sëmundjet e zemrës, diabeti, kanceri, sëmundjet kronike të aparatit frymëmarrës) janë vrasësi kryesor në Shqipëri si dhe shkaktari kryesor i paaftësisë. Në […]

Kohorta e dyte e kursit ne menaxhim spitalor

Kohorta e dytë e menaxherëve spitalorë e përbërë nga 20 drejtorë dhe nëndrejtorë spitalesh (rajonale dhe bashkiake), filloi sot kursin “Hyrje në menaxhimin Spitalor” i organizuar me mbështetjen financiare dhe teknike të Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Kooperim (SDC) përmes Projektit “Shëndet për të gjithë” (HAP). Kursi përfshin trajtimin e moduleve të mëposhtme : Financimi i […]

Hapen aplikimet për Masterin Profesional në Menaxhim Shëndetësor

Aplikimet do të vijojnë deri në 12 tetor 2018 pranë Sekretariatit Mësimor të Fakultetit të Mjekësisë. Masteri Profesional në Menaxhim Shëndetësor hapi për herë të parë dyert tetorin e kaluar në sajë të mbështetjes së Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim përmes Projektit Shëndet për të Gjithë (Health for All Project-HAP) dhe bashkëpunimit mes Fakultetit […]