Manual për profesionistët e KSHP

HAP ka përgatitur manualin për profesionistët e KSHP "Parandalimi dhe ndjekja e rasteve me COVID-19 në KSHP' i cili mund të përdoret si material trajnues nga “Grupet e Kolegëve”  dedikuar menaxhimit të COVID-19 në KSHP. Informacioni lidhur me parandalimin e përhapjes së infeksionit nga SARS-COV-2 është përshtatur në shqip bazuar në informacionin e përditësuar të [...]

Stresi, ankthi dhe depresioni gjatë COVID-19

Stresi, ankthi dhe depresioni i lidhur me COVID-19 Pandemia COVID-19 është një situatë e veçantë dhe e rrallë. Mund të prekë njerëzit fizikisht, por edhe psikologjikisht. Në këtë kontekst, shumë njerëz përjetojnë reagime stresi, ankthi dhe depresioni. Ky informacion duhet të shihet si një mjet që mund t'ju ndihmojë të minimizoni pasojat e këtyre llojeve [...]

Pyetje dhe përgjigje për COVID-19

Pjesa I: Simptomat, përhapja, mbrojtja Shkarko materialin Pjesa II: vetëizolimi dhe  vetëkarantina Shkarko materialin Pjesa III: Shtatzënësia, ushqyerja me gji gjatë COVID-19 Shkarko materialin Pjesa IV: Të jesh aktiv gjatë COVID-19 Shkarko materialin Pjesa V: Kujdesi për  ushqimet gjatë  COVID-19 Shkarko materialin

Udhëzues dhe dokumente nga autoritetet shëndetësore

Urdhëra të Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes SocialeUrdhër për marrjen e masave të vecanta dhe kufizimeve për parandalimin e përhapjes së COVID-19 Udhëzime nga Fondi i Sigurimeve të Detyrueshme të Kujdesit ShëndetësorUrdhër Nr 131 dt. 12.03.2020 “Për marrjen e masave të veçanta në parandalimin e përhapjes së infeksionit të shkaktuar nga COVID-19 për të sëmurët [...]
  • 1
  • 2