Buletini nr. 11: “Kujdesi shëndetësor parësor në Shqipëri përballë COVID-19”

Në qarkun e Dibrës dhe Fierit ka aktualisht 18 raste pozitive (9 në secilin qark), të gjithë të vetë-izoluar në shtëpi. Ekipet e qendrave shëndetësore dhe/ose ambulancave përkatëse po monitorojnë gjendjen shëndetësore të të gjithë personave të infektuar. Mjekët e familjes në qarkun Fier kanë marrë pjesë në trajnimin e organizuar nga Operatori i Shërbimeve [...]

Buletini nr. 9: “Kujdesi shëndetësor parësor në Shqipëri përballë COVID-19”

Rikthimi në normalitet në zonat e gjelbërta Që prej ditës së hënë, të dy qarqet ku operon HAP (Fier dhe Dibër) janë zonë e gjelbër çka nënkupton lehtësim të masave të lëvizjes. Si rezultat, banorët po marrin normalisht shërbimet në qendrat shëndetësore duke respektuar masat e parandalimit të infektimit me COVID-19. Në zbatim të udhëzimeve [...]

Buletini nr. 6: “Kujdesi shëndetësor parësor në Shqipëri përballë COVID-19”

Të reja HAP bën një vlerësim të nevojave për informacion dhe edukim të vazhduar të profesionistëve të kujdesit shëndetësor parësor duke marrë pyetjet e tyre më të shpeshta dhe temat rreth të cilave lind nevoja për më shumë informacion. Bazuar mbi këtë vlerësim të shpejtë të nevojave, HAP përpunon në vijimësi materiale trajnimi lidhur me [...]

Buletini Nr. 5 “Kujdesi shëndetësor parësor përballë COVID-19”

Zhvillime të reja Projekti Shëndet për të Gjithë është angazhuar të sigurojë pajisje të mbrojtjes personale për ekipet e kujdesit shëndetësor parësor dhe Njësitë Vendore të Kujdesit Shëndetësor, në zonat gjeografike të mbuluara nga projekti. Për këtë qëllim, është publikuar thirrja për tender publik të cilën e gjeni KETU  Në faqen zyrtare të HAP janë [...]

Buletini Nr. 4 “Kujdesi shëndetësor parësor përballë COVID-19”

Mbështetje për përballimin e COVID-19 Një kontribut i ri prej 700,000 USD nga tre donatorë ndërkombëtarë i shtohet 54 respiratorëve të siguruar tashmë nga Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale.   Një marrëveshje e përbashkët partneriteti u nënshkrua virtualisht më 10 prill 2020 midis Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Ambasadës së Zvicrës, Ambasadës Mbretërore të [...]

Buletini Nr. 3 “Kujdesi shëndetësor parësor përballë COVID-19”

RREGULLORJA PËR PARANDALIMIN DHE KONTROLLIN E INFEKSIONEVE Projekti Shëndet për të Gjithë ka vënë në dispozicion të ekipeve të të gjitha qendrave shëndetësore në qarkun Dibër dhe Fier (80 QSH) modelin e Rregullores për Parandalimin dhe Kontrollin e Infeksioneve në qendrat e kujdesit parësor. Rregullorja iu ka ardhur veçanërisht në ndihmë për parandalimin dhe kontrollin [...]
  • 1
  • 2