Vizita e eksperteve ndërkombëtare në infermieri

HAP po mbështet nismën e Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale dhe partnerëve të tjerë të sektorit shëndetësor për fuqizimin e rolit të infermierëve në komunitet me qëllim aftësimin e tyre për të përballuar vështirësitë e reja në shëndetësi dhe barrën e sëmundjeve në Shqipëri, sidomos në lidhje me sëmundjet kronike jo-infektive dhe nevojat për […]

TENDER NOTICE: CONSULTANCY ON “INVENTORY OF EXISTING PROTOCOLS ON NCDS AND ELDERLY PEOPLE CARE FOR FAMILY MEDICINE”

The Health for All Project (HAP) in Albania is funded by Swiss Agency for Development and Cooperation (SDC) and is being implemented by the Swiss Tropical and Public Health Institute (SwissTPH), through the HAP Center. Its overall goal is that the Albanian population benefits from better health due to improved Primary Health Care (PHC) services. […]

TENDER NOTICE FOR PURCHASE OF VEHICLES

The Health for All Project (HAP) in Albania is a Swiss Agency for Development and Cooperation (SDC) project implemented by the Swiss Tropical and Public Health Institute (Swiss TPH), through the HAP Center. Its overall goal is that the Albanian population benefits from better health due to improved Primary Health Care (PHC) services. In this […]

Ekipi i QSH Fratar ofron shërbim 24 orë në zonë rurale pas rikonstruksionit

Rehabilitimi i qendrës shëndetësore Fratar dhe furnizimi me mobilje të reja mundëson ofrimin e një game më të gjerë shërbimesh, përfshirë shërbimin e urgjencës dhe cilësi më të lartë të kujdesit shëndetësor. Kjo është bërë e mundur në sajë të bashkëpunimit të Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim dhe Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale […]

Qendra shëndetësore e rinovuar në Sauk, përfitojnë 12,000 banorë

Një bashkëpunim midis Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim (SDC) dhe Ministrisë së Shëndetësisë e Mbrojtjes Sociale – përmes projektit ‘Shëndet për të Gjithë’ – mundësoi rehabilitimin e qendrës shëndetësore të Saukut Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale Ogerta Manastirliu vizitoi qendrën e sapo rindërtuar në Sauk, e shoqëruar nga menaxheri i projektit ‘Shëndet për të […]

Vizitë në terren e pedagogëve të FSHMT

Në Shqipëri, derimë tani nuk është përgatitur dhe as zbatuar një program masteri profesional në infermierinë familjare. Ekziston një nevojë e shprehur për ngritjen e një programi të tillë, me qëllim përmirësimin e formimit të kësaj kategorie profesionale, që do të jetë në gjendje të plotësojë nevojat në rritje të një popullsie në plakje. Ndaj, […]

CALL FOR: CONSULTANCY SERVICE FOR THE DEVELOPMENT OF THE ONLINE PLATFORM FOR STUDENTS AND TEACHERS OF THE MASTER PROGRAM ON HEALTH MANAGEMENT

The Health for All Project (HAP) in Albania is funded by Swiss Agency for Development and Cooperation (SDC) and is being implemented by the Swiss Tropical and Public Health Institute (SwissTPH), through the HAP Center. Its overall goal is that the Albanian population benefits from better health due to improved Primary Health Care (PHC) services. […]