Buletini Nr. 5 “Kujdesi shëndetësor parësor përballë COVID-19”

Zhvillime të reja Projekti Shëndet për të Gjithë është angazhuar të sigurojë pajisje të mbrojtjes personale për ekipet e kujdesit shëndetësor parësor dhe Njësitë Vendore të Kujdesit Shëndetësor, në zonat gjeografike të mbuluara nga projekti. Për këtë qëllim, është publikuar thirrja për tender publik të cilën e gjeni KETU  Në faqen zyrtare të HAP janë [...]

Pyetje dhe përgjigje për COVID-19

Pjesa I: Simptomat, përhapja dhe mbrojtja nga COVID-19 Shkarko materialin Pjesa II: Vetëizolimi dhe  vetëkarantina gjatë COVID-19 Shkarko materialin Pjesa III: Shtatzënësia, ushqyerja me gji gjatë COVID-19 Shkarko materialin Pjesa IV: Të jesh aktiv gjatë COVID-19 Shkarko materialin Pjesa V: Kujdesi për ushqimet gjatë COVID-19 Shkarko materialin

Pyetje dhe përgjigje për COVID-19

Pjesa I: Simptomat, përhapja, mbrojtja Shkarko materialin Pjesa II: vetëizolimi dhe  vetëkarantina Shkarko materialin Pjesa III: Shtatzënësia, ushqyerja me gji gjatë COVID-19 Shkarko materialin Pjesa IV: Të jesh aktiv gjatë COVID-19 Shkarko materialin Pjesa V: Kujdesi për  ushqimet gjatë  COVID-19 Shkarko materialin

Buletini Nr. 4 “Kujdesi shëndetësor parësor përballë COVID-19”

Mbështetje për përballimin e COVID-19 Një kontribut i ri prej 700,000 USD nga tre donatorë ndërkombëtarë i shtohet 54 respiratorëve të siguruar tashmë nga Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale.   Një marrëveshje e përbashkët partneriteti u nënshkrua virtualisht më 10 prill 2020 midis Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Ambasadës së Zvicrës, Ambasadës Mbretërore të [...]

Public invitation to tender: Purchase of IT equipments

Health for All is a project of the Swiss Agency for Development and Cooperation (SDC) implemented by the Swiss Tropical and Public Health Institute (Swiss TPH), through the HAP Center. Its overall goal is that the Albanian population benefits from better health due to improved Primary Health Care (PHC) services. In this frame, HAP is [...]

HAP mbështet kërkuesit e rinj në zhvillimin e kërkimeve operacionale në shëndetësi

Projekti Shëndet për të Gjithë shpalli në fillim të vitit iniciativën për mbështetjen e kapaciteteve kërkimore përmes  aplikimit për mikro-financime për kërkime operacionale në shëndetësi. Nga 17 janari deri më 20 shkurt 2020, HAP ftoi kërkues të rinj (nën moshën 35 vjeç) që të aplikojnë për ndihmë financiare për kërkime operacionale në fusha të caktuara […]

Buletini Nr. 3 “Kujdesi shëndetësor parësor përballë COVID-19”

RREGULLORJA PËR PARANDALIMIN DHE KONTROLLIN E INFEKSIONEVE Projekti Shëndet për të Gjithë ka vënë në dispozicion të ekipeve të të gjitha qendrave shëndetësore në qarkun Dibër dhe Fier (80 QSH) modelin e Rregullores për Parandalimin dhe Kontrollin e Infeksioneve në qendrat e kujdesit parësor. Rregullorja iu ka ardhur veçanërisht në ndihmë për parandalimin dhe kontrollin [...]