Udhëzues dhe dokumente nga autoritetet shëndetësore

Urdhëra të Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes SocialeUrdhër për marrjen e masave të vecanta dhe kufizimeve për parandalimin e përhapjes së COVID-19 Udhëzime nga Fondi i Sigurimeve të Detyrueshme të Kujdesit ShëndetësorUrdhër Nr 131 dt. 12.03.2020 “Për marrjen e masave të veçanta në parandalimin e përhapjes së infeksionit të shkaktuar nga COVID-19 për të sëmurët [...]

Buletini Nr. 1: “Kujdesi shëndetësor parësor përballë COVID-19′

Ekipet e qendrave shëndetësore të kujdesit parësor kanë përshtatur shërbimet që ofrojnë në përputhje me udhëzimet më të fundit të Fondit të Sigurimeve të Detyrueshme të Kujdesit Shëndetësor dhe Operatorit të Shërbimeve të Kujdesit Shëndetësor në përgjigje të situatave të reja si pasojë e COVID-19. Më poshtë është një përmbledhje e veçorive të shërbimit të [...]

Buletini informativ për COVID-19

HAP ka publikuar një buletin informativ mbi vecoritë e shërbimeve të kujdesit shëndetësor parësor në situatën e përballjes me COVID-19 sikurse raportohet nga qendrat shëndetësore në qarkun Dibër dhe Fier. Klikoni KËTU për të lexuar buletinin

Pastrimi dhe dezinfektimi i ambjenteve

Ne materialin me poshte do të mësoni më shumë mbi masat standarte për reduktimin e rrezikut të transmetimit të patogjeneve nga burime të njohura dhe të panjohura në ambjentet e QSH dhe mënyrat e dezinfektimit të ambjenteve të KSHP sipas sipërfaqeve dhe llojit të pajisjeve Material trajnues me shpjegim Shkarko materialin e plote

Përdorimi i dorezave

Veshja e dorezave Për veshjen e dorezave të pastra nuk ka një teknik të veçantë por është e rëndësishme që pas veshjes të kontrollojmë nëse dorezat janë të dëmtuara ose jo, sepse mund të bëhen shkak për transmetimin e infeksioneve. Teknika e heqjes së dorezave të kontaminuara Kur dorezat janë ende të veshura, secila prej [...]

Ftesë për tender: Blerje librash

Shëndet për të Gjithë (HAP) është një projekt i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim i cili po zbatohet nga Instituti Zviceran i Shëndetit Publik dhe Sëmundjeve Tropikale (Swiss TPH) përmes qendrës HAP. Qëllimi i tij është që popullsia shqiptare të përfitojë shëndet më të mirë përmes shërbimeve të përmirësuara të Kujdesit Shëndetësor Parësor (KSHP). […]

  • 1
  • 2