Delegacioni i SDC takim me pedagogë dhe studentë të Masterit Menaxhim Shëndetësor

Përfaqësues të Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim në Bernë, Z. Andreas Gerrits (Nën-Drejtor i Misionit për Ballkanin Perëndimor) dhe Z. Thomas Krajnik (Përgjegjësi për Shqipërinë), takuan më 27 mars pedagogë, studentë dhe të diplomuar të Masterit në Menaxhim Shëndetësor i cili mbështetet nga SDC permes HAP. Në qendër të takimit ishte diskutimi rreth ecurisë së këtij programi dhe dobisë së tij nga […]

Banorët e Patosit kanë tashmë akses në një shërbim më të mirë mjekësor në QSH-në e rehabilituar

Ekipi mjekësor i përbërë nga 12 mjekë familje dhe 41 infermierë ofron shërbim 24 orësh në qendrën shëndetësore të rindërtuar në përputhje me standardet më të fundit ndërkombëtare për kujdesin shëndetësor parësor. Qendra shëndetësore Patos u vizitua më 8 mars nga Kryeministri Edi Rama, Ambasadori i Zvicrës në Shqipëri Z. Adrian Maître, Ministrja e Shëndetësisë […]

MSHMS takim me ekspertët për Strategjinë e KSHP

Në 15 mars 2019 u zhvillua pranë Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale takimi konsultues “Analiza e situatës në Kujdesin Shëndetesor Parësor (KSHP)” në kuadrin e Hartimit të Strategjisë së KSHP-së nën drejtimin e Zv. Ministres së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Znj. Mira Rakacolli. Projekti Shëndet për të gjithë (HAP) po mbështet Grupin Teknik të […]